Landsforeningen for overvægtige – Adipositasforeningen

Landsforeningen for overvægtige arbejder både for mennesker der kæmper med overvægt og for deres pårørende.

I Danmark er der 1,5 millioner (47 %) overvægtige mennesker, hvoraf de 430.000 (14 %) er svært overvægtige. En stor del af de svært overvægtige har ofte fysiske, psykiske og sociale komplikationer og lever et belastet liv.

Studier har vist, at overvægtige marginaliseres og mobbes, børn som voksne. Overvægtige har sværere ved at få venner og arbejde, får mindre i løn og betragtes som dårlige og mere viljesvage mennesker end slanke.

Oven i diskrimineringen har overvægtige på lang sigt en øget risiko for sygdom og død. De overvægtige må siges at være en udsagt gruppe.

På den baggrund blev Adipositasforeningen stiftet i 1999 med det mål, at inddrage den overvægtige, som den vigtige part i debatten i forhold til de nationale, regionale og kommunale tiltag, der iværksættes omkring bekæmpelsen og forebyggelsen af den alarmerende stigning af overvægtige i Danmark.