🌺Netværksmøde for kvinder, der er ufrivillig barnløs med forhøjet BMI🌺

Når man er kvinde, som i forvejen kæmper med ufrivillig barnløshed, men også oplever, at grundet sin overvægt, så kan man ikke få hjælp til at blive gravid, så er der dobbelt op på kontoen af selvbebrejdelser, skyld, skam, lavt selvværd, psykiske nedture og tanker om fiasko og slukkede drømme. Til møderne vil du møde Tina Teglgaard, Fertilitetsterapeut, som fortæller omkring ufrivilligbarnløshed. Vores næstformand Carina Jørgensen, vil indlede mødet med at fortælle lidt om foreningen og det at leve med svær overvægt i et samfund, hvor der er stor slanke- og perfekthedskultur med stort fokus på krop og udseende og hvordan påvirker os.

Det første Netværksmøde vil blive afholdt

👉🏻Søndag den 4. juli 2021, kl. 18.00-19.30

Her vil du høre, hvordan man kan få hjælp til at stå i det svære, da flere års erfaring har tydeliggjort, at

🌺når du får sat ord på dine følelser

🌺når du bliver lyttet til

🌺når du føler dig holdt og set

og derfra mærker andres støtte, skaber det en givende energi for dig, der kæmper mod ufrivillig barnløshed og overvægt.

Netværksmøderne er det sted, hvor du kan hente din styrke i mødet med andre i samme situation.

👉🏻Sted: Cafe Fryd og Gammen, Hamborg Pl. 6, 2150 København

👉🏻3 Min. Gang fra Metroen

👉🏻Pris: 200 kr pr. person og du kan tilmelde dig via linket her👇

Tina Teglgaard, Fertilitetsterapeut

Tina Teglgaard er 43 år og arbejder med kvinder, mænd og par med afsæt i hendes uddannelse som integral psykoterapeut MPF og hendes egen personlige erfaring med ufrivillig barnløshed.

Hun ved, hvor hårdt det er at være ufrivilligt barnløs:

“Jeg nåede at miste mig selv i besættelsen af at ville være gravid. Jeg oplevede, hvordan følelsen af utilstrækkelighed fik lov at overtage og følte isolationen, som jeg satte mig selv i, da jeg ikke mærkede min familie og venners forståelse for vores barnløshed og de hårde fertilitetsbehandlinger”

Støtte til ufrivilligt barnløse

Derfor foretog hun – dengang i 2011 – et valg, der har haft afgørende betydning for hendes liv.

Hun uddannede sig som psykoterapeut, fordi hun ville hjælpe andre, der også måtte kæmpe en hård kamp mod ufrivillig barnløshed.

I dag har hun mere end tusind gennemførte terapisamtaler og bruger derved hendes årelange faglige og personlige erfaring samt teoretiske funderede værktøjer til at hjælpe folk med at håndtere situationen som barnløs.

Adipositasforeningen

En forening hvor der arbejdes for det “hele” menneske og ligeværdige vilkår for alle personer, uanset vægt, kropsstørrelse og BMI. Foreningen ønsker at reducere stigmatisering og skabe et bedre og mere nuanceret billede af kompleksiteten i svær overvægt.

Som forening blander vi os i debatterne. Vi involverer os og bidrager i relevante styre-, arbejds-, og forbyggelses-grupper, alliancer, konferencer, udvalg og vi samarbejder bredt med hvem vi finder det relevant.

Carina Jørgensen, Næstformand i Adipositasforeningen samt formand i foreningens patientråd

Carina Jørgensen er 47 år og har selv været svær overvægtig tæt ind. Hun har kæmpet med lavt selvværd, kropshad og stigmatisering. Hun udviklede spiseforstyrrelsen BED i takt med sin evige kamp mod vægt og mad, i håb om et liv med accept og værdighed:

“Jeg har levet det meste af mit liv med en illusion om, at jeg kun var god nok, hvis jeg var smuk og slank. Jeg holdte mig selv fast i et jerngreb, alene for at finde min plads i samfundet samt retten til at være her! Min eksistens blev mere og mere usynlig og nedbrudt. Jeg udslettede mig selv med mine tanker og dårlige selvværd”

Carina har i dag arbejdet sig ud af sin spiseforstyrrelse, har fået lavet en gastric bypass og arbejder i dag som frivillig i Adipositasforeningen, hvor hun brænderfor at hjælpe andre som lever med svær overvægt. Hun har sammen med foreningen en mission – At nedbryde stigmatisering, skabe ligeværdige vilkår samt respekt for det enkelte menneske!