Nyheder fra Adipositasforeningen

Bliv opdateret med de nyeste historier om overvægt og fedme.

24. Juni 2017

Debatten forsætter om fedmeoperationer og erstatningssager

Adipositasforeningens formand Per Nielsen har i den forbindelse udtalt sig til TV 2.

Svær overvægt er en kronisk lidelse og skal behandles med samme seriøsitet, som man behandler andre kroniske lidelser.

Læs det fulde debatindlæg på TV2 Nyheder her : Debatindlæg

17. juni 2017

Regeringen svigter igen de svært overvægtige

Adipositasforeningens landsformand, Per Nielsen siger til Jyllands-posten

Læs det fulde debatindlæg på Jyllands-Posten her : Debatindlæg

28. april 2017

Adipositasforeningens landsformand, Per Nielsen i Politikken:
VI MÅ INDSE, AT IKKE ALLE OVERVÆGTIGE KAN KLARE PROBLEMET SELV!

Personer, der er ramt af svær overvægt, bliver tit skudt i skoene, at de er dovne, mindre intelligente og bare skal tage sig sammen.

Sandheden er en anden.

Læs det fulde debatindlæg i Politikken her :Debatindlæg

7. februar 2017

Debatten har i dag kørt på højtryk efter en ny undersøgelse fra Kora viser, at de svært overvægtige koster vores samfund dyrt.

Formand Birgitte Hansen udtalte sig i dag i TV 2 nyhederne om emnet. Udover fedmeoperationer findes der ingen behandlingstilbud til de svært overvægtige i Danmark. Vi arbejder hver dag for at skaffe forståelse for at fedme er en kronisk og behandlingskrævende tilstand. Vi synes, det er uetisk at sætte pris på, hvad en svært overvægtig koster samfundet. På den anden side er økonomi måske vejen frem for, at der endelig sker noget på området. Det er jo lidt pudsigt, at Canada, Usa og WHO har erklæret fedme som en kronisk sygdom, mens vi i Danmark ikke er kommet så langt i endnu. Derudover bragte Kristelig Dagblad i dag denne artikel, hvor Landsforeningen for Overvægtige udtalte sig om emnet.
Er det et etisk problem at sætte kroner og øre på overvægtige?

4. februar 2017

Spændende artikel om sukker.
Skrevet af vores næstformand Per Nielsen.

Sukker – en djævel i forklædning

27. Januar 2017

Sundhedsstyrelsen publicerede i dag, National klinisk retningslinje for fedmekirurgi.

National klinisk retningslinje for fedmekirurgi.

19. januar 2017

Adipositasforeningen slår dørene op til et brag af en foredragsaften med to kapaciteter inden for hver deres felt.

Arrangementet finder sted onsdag d. 22. marts kl. 19 på Kastanievej 2, 1876 Frederiksberg.

Kom og hør tidligere studievært Morten Resen og professor & fedmeforsker Thorkild I.A. Sørensen

Program:

Kl. 19
Morten Resen
Igennem 9 år tonede Morten Resen hver morgen frem i tv -stuerne som vært på Go’ Morgen Danmark. Kom og oplev et ærligt og autentisk foredrag, hvor Morten Resen taler om at elske sit arbejde, være positiv og ikke mindst morgenfrisk. Foredraget byder også på personlige fortællinger om hvordan man hanker op i sig selv, når motivationen svigter.

Kl. 20
Thorkild I.A. Sørensen
Er en internationalt anerkendt professor indenfor fedmeforskningen.
Han igennem 4 årtier publiceret flere hundreder videnskabelige artikler om emnet, og han har høstet stor international anerkendelse for sin forskning i fedmens gåder. I 2010 fik han Population Science and Public Health Award af den internationale sammenslutning af videnskabelige selskaber indenfor fedmeforskningen, og i 2015 fik han Mickey Stunkard Lifetime Achievement Award af det amerikanske videnskabelige selskab for fedmeforskning. Thorkild I.A. Sørensen vil gøre deltagerne klogere på, hvad fedme er, hvad det kommer af, om det skader, og om vi kan gøre noget for at løse det? Gå ikke glip af denne chance for at få et mere nuanceret billede af overvægt og fedme.

Prisen for at deltage er:

75 kr. for medlemmer /oplys venligst dit navn og e-mailadresse ved indbetalingen
125 kr. for ikke medlemmer/ oplys venligst dit navn og e-mailadresse ved indbetalingen
150 kr. for ikke medlemmer som ønsker medlemskab af Adipositasforeningen/oplys venligst dit navn og e-mailadresse ved indbetalingen, samt at du ønsker medlemskab i Adipositasforeningen
Tilmelding sker via bankoverførsel eller Mobil Pay til nedenstående.
Bankkonto: Danske bank
Reg. nr. 1551
Konto nr. 16795127
Mobilpay: 28 40 43 04

Tilmelding sker efter først til mølle princippet, vi har kun 100 pladser.

Klik på indbydelsen herunder som pdf:

Foredragsaften med Morten Resen og Thorkild I.A. Sørensen

6. januar 2017

Det er med stor glæde, vi kan meddele, at vores medlem Fryd Thrue, er blevet foreningens danske repræsentant i The European Association for the Study of Obesity patient råd. Stort tillykke til Fryd.

Læs Fryds historie her: Ny dansk repræsentant EASO

2. januar 2017

Adipositasforeningen og GoRun starter ny gå-klub op i Aarhus

Vi ta’r imod dig med åbne arme

Bliv en del af et landsdækkende koncept, hvor du med din deltagelse er med til at sprede budskabet om GoRun/Walk. På den måde kan vi være sammen om at få endnu flere mennesker til at blive mere fysisk aktive.

Inviter din familie, venner og bekendte, naboer eller kollegaer med til GoRun/Walk, og vær med til at dele glæden ved at bevæge sig med andre.

PRAKTISK INFO

Mødested:
Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus C.

Tidspunkt:
Vi mødes og går hver søndag kl. 10.00. Efter gåturen byder vi på kaffe/te. Første gang er den 15. januar 2017.

Ruten er 2 km, og du vælger selv, om du vil gå den 1, 2 eller 3 gange.

Kontakt os:
Pia Jepsen, frivillig i Adipositasforeningen og GoRun/Walk Aarhus Tlf.: 5057 0300 / E-mail: kb8220@yahoo.dk

Louise Horne Brok, DGI Østjylland
Tlf.: 2934 1532 / E-mail: louise.horne.brok@dgi.dk

Britta Boe Andersen, sundhedskonsulent ved Folkesundhed Aarhus Tlf.: 4185 5255 / E-mail: brba@aarhus.dk

Birgitte Hansen, landsformand i Adipositasforeningen Tlf.: 2840 4304 / E-mail: info@adipositasforeningen.dk